maanantai 4. helmikuuta 2013

Über-makro-kuvausta ostamatta kallista makro-objektiivia



Monilla varmaan kävi mielessä mikä ihme on yllä olevassa kuvassa. Eipä mikään muukaan kuin kahden harrastelijavalokuvaajan sunnuntai-illan luovan hulluuden multi-huipentuma, Über-makro studio-set up.

Ohjeet miten tällainen setti kasataan.


1. Osta järjestelmäkameraan pidemmän puoleinen telezoom objektiivi. Esimerkki kuvissa tässä oli Canonin EF-S 55-250mm.

2. Osta loittorengassetti. Manuaalinenkin setti käy, jos ei halua pulittaa liikaa rahaa tähän kohtaan. Hinnat manuaalisilla loittorendasseteillä kuudesta eurosta ylöspäin.

3. Osta Optekan 10x Achromat Macro lähilinssi. Digitarvike-nettikauppa myy näitä 29,50 eurosta ylöspäin suodinkierteen mukaan + postitus.

4. Hanki valokuvaava kaveri jolla on vähintään Optekan 10x Achromat Macro lähilinssi ja manuaalinen loittorengassetti.

5. Yhdistäkää loittorengassetit yhdeksi todella pitkäksi loittosetiksi, joka menee kameran ja telezoomin väliin. Objektiivin ollessa loittosetissä kiinni ruuvatkaa vielä kaksi Optekan 10x Achromat Macro lähilinssiä objektiivin eteen.


Näissä alla olevissa kuvissa on siis hienoa sokeria mustan luonnosvihkon päällä. Kuvat kuvattiin Canon EOS 600D:llä mutta vastaavan tuloksen saa muillakin järjestelmäkameroilla, kunhan kuvaussetti on suurin piirtein samantapainen. Tai jos olet tarpeeksi rikas niin osta se kallis makro-objektiivi.



Seuraava kuva on otettu kameran mukana tulleella kittilinssillä (Canon efs 18-55mm IS ll) johon on kiinnitetty kylmä (ei sähköjä) loittorengassetti. Objektiivi on käännetty ylöspäin ja linssin pinnalle on ripoteltu hienoa merisuolaa. Teoriassa kuvia voisi ottaa vielä lähempääkin, mutta käytännössä se ei toimi, koska silloin tarkennus menisi objektiivin sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti